-Inlägget innehåller reklamlänkar från Bagaren och Kocken-

 

Har länge velat testa en dehydrator, oändliga möjligheter och från det att jag fick maskinen så var den igång i två hela dygn. Jag vill torka ALLT! För det är ju ett genialiskt sätt att konservera säsongens frukt och grönt. Tyvärr fick jag inte till någon bild på plommonen jag torkade för dom var så goda att vi åt upp dom direkt. Äppelchipsen likaså men hade några äpplen kvar så jag fick göra en ny batch till dagen efter. Härligt krispiga och pudra lite kanel över och fredagsmyset är givet!

Gör såhär:

  1. Skiva äpplen, jag skivade äpplena med DENNA kniv
  2. Ha i en skål med vatten och citronsaft
  3. Ha skivorna på dehydratorns hyllor
  4. Låt torka på 70grader i ca 14h
  5. Pudra med kanel

 

Naturen är bra vacker ändå <3

Slice it up! Kniv från Mareld, finns att köpa HÄR

Dehydrator från Steba

Tänkte recensera dehydratorn jag fick från Bagaren och Kocken, ni hittar den HÄR (adlink) Den är otroligt lätt att bära. Tar inte mycket plats och jag gillar att den har många hyllor (5st, och man kan köpa till 2st till) Vanligtvis när jag ska torka kryddor eller frukt så ockuperas ugnen och hela köket då allt sprids på köksbordet. På detta sätt kan man torka sin frukt eller sina grönsaker på höjden istället för bredden. Det kommer även med en manual för tid/temperatur beroende på vilken frukt/grönsak/ört/blomma du väljer att torka. Den är SÅ lätt att använda och inte alls komplicerad.

 

Kniven jag använde kommer från märket Mareld (adlink) och ni hittar ett set om 3 HÄR  väldigt vackert handtag och bra grepp. Väldigt vackra. Nu måste vi fixa ett vackert ställ som passar knivarna för dom är fina att ha framme.

Jag kommer äta detta många helger framöver kan jag lova. Vi har även fått massa rödbetor och tänkte torka dom. Lite senare i höst blir det trattkantareller som man sen kan mala ner i grytor och soppor. Förhoppningsvis även testa att torka ananas och mango. ÄLSKAR torkad frukt och det finns så många möjligheter!