En härligt hederlig brunch finns väl knappas något som slår? Man samlar sina kära och delar en måltid. Därför jag älskar mat och bak. Man delar så himla fina minnen tillsammans runt just det. Alla sträcker sig, det spills hit och dit. Man skämtar med varann och blir så härligt mätt! Så fint<3

Häromveckan bjöd jag över min syster, hennes barn och några vänner över på just brunch. Det viktiga med brunch för mig är att det ska finnas både sött och salt på bordet. Sagt och gjort. Ville få lite “tacos”-känsla där man får plocka lite som man vill. Så jag gjorde våfflor! Genialiskt i mitt tycke:)
Till dom serverades det till det salta creme fraiche, löjrom (fast veganskt, tångrom!) dill, rödlök, lime, grönsaker och skagenröra.

Till det söta fanns  bär, lättvispad grädde med vanilj, nötter, choklad och ljuvlig hjortronsylt jag fått av Marisia som är en underbar människa jag lärt känna över sociala medier. Hon är så fin! Tack Marisia för den goda sylten! Vi alla älskade den!<3

Receptet på våfflorna är från Baka med Frida 

Jag tripplade receptet (obs receptet nedan är INTE tripplat) men råkade se fel i receptet så nu får ni mitt misstags recept som blev bra ändå:)

  • 30 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl iskallt bubbelvatten (vanligt kallt vatten går också bra)
  • 4dl vetemjöl
  • Lite bakpulver, salt och vaniljpulver

Gör såhär:

  1. Smält smöret
  2. ha i all vätska i en bunke och blanda ner mjölet lite i taget tills du fått e jämn smet.
  3. Ha i det smälta smöret, en nypa salt, bakpulver och så mycket vanilj du önskar.
  4. Låt våfflorna svalna på ett galler så bevara dom sin frasighet!

Dessa våfflor är inte söta och passar därför perfekt till både söta och salta pålägg.

Happy brunchin!