I helgen var jag så sugen på att baka både chocolate chip cookies och kolasnittar men efter att jag satt degen för kolasnittar märkte jag att smöret inte skulle räcka till de båda bakverken så latheten tog över och jag kombinerade de två och gjorde cookies av kolasnitts degen. Så sega och goda, härligt knäckiga av sirapen i smeten och försvinnande goda. Älskar också hur lätta dom är att göra.

Kan tyvärr inte skriva ut hur många kakor man får för jag åt upp typ halva smeten, vem mer brukar göra så?

Men det blev kakor, och goda blev dom…Det är ju det som är det viktiga 🙂

 

 • 100 g smör
 • 1 dl strösocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 3 msk ljus sirap
 • 2 1/2 dl vetemjöl 
 • 1 tsk bakpulver
 • Vaniljpulver
 • Chokladknappar

 

 1. Sätt ugnen på 175°C.
 2. Rör ihop alla ingredienser och arbeta ihop till en deg.
 3. Rulla små bollar och lägg på bakplåtspapper. Platta till något
 4. Grädda i ca 7min och öppna luckan, Platta till kakorna med en palett eller skedd då kakan puffa till sig lite.
 5. Grädda i ca 5min till
 6. Ta ut plåten och ha på önskad mängd chokladknappar direkt när kakorna kommer ut ur ugnen.

 

 

Försök låta dom svalna för då blir dom sådär sega och goda:)