I mitt förra inlägg gjorde jag bröd. Och vad passar bättre till bröd än en värmande och krämig soppa? Jag brukar ha soppa till mitt bröd och inte bröd till min soppa för nybakat bröd med smör är ju det man ser mest framemot hehe. Ne nu känner jag att jag pratat ner min soppa, vilket inte är fallet. Den blev SÅ god! Härligt krämig och mustig. Jordärtskocka är underskattad och ganska bortglömd liten sak. Men väldigt smakrik! Testa:)

För ca 4 portioner behöver du:

 • 1kg jordärtskocka
 • 3-4dl vatten
 • 3dl havregrädde
 • 1dl alkoholfritt vitt vin
 • 2 msk buljongpulver (jag använde grönsaksbuljong)
 • 3 vitlökar
 • 1,5 tsk timjan
 • Salt och peppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225grader

 1. Ha jordärtskockorna i en form i ugnen.
 2. Ringla över lite olivolja, salt peppar och torkad timjan.
 3. Täck jordärtskockorna med folje/lock och rosta i ugn i ca 45min tills dom blir mjuka
 4. Skrapa bort skalet och ha i en kastrull.
 5. Fräst kockorna tillsammans med pressade vitlökar i lite olivolja, tillsätt vatten kryddor och grädde.
 6. Mixa till en slät soppa
 7. Späd med mer vatten om det behövs till önskad konsitens
 8. Njut, med bröd:)