Jag har försökt mig på macarons ett flertalet gånger men aldrig fått dom sådär perfekta till utseendet men är väldigt nöjd med smaken! Dessa macarons blev så höga-macarons på steroider:)

Jag är som sagt nybörjare inom bakvärlden så ni får helt enkelt följa mig från början och hoppas att ni kommer se en utveckling i mitt bakande.

Idag försökte jag mig på detta bakverk igen, denna gång med smak av saltad karamell. På franska heter det caramel beurre salé och dessa maräng liknande kakor är försvinnande goda.

 

Här kommer receptet på ca 30 macaron.

125 g mandelmjöl (kan göras eller köpas)

4 dl florsocker

3 äggvitor

½ dl strösocker

Fyllningen

175g socker

60ml vatten

120ml grädde

175g tärnat smör

Havsalt efter smak

GÖR SÅHÄR

Börja med själva kakorna. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sockret till en fast maräng.

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i marängen. Spritsa ut på en bakplåt. Tror jag gjorde för mycket då dom jäser lite i ugnen så inte större än en 5-krona och gör dom lite platta om ni inte vill ha dom stora förstås:)

Låt vila på plåten i ca 30 min.

In i ugnen på 125grader i ca 20min.

Ta av från plåten och låt svalna.

För fyllningen: Koka upp sockret och vattnet i en kastrull på medelvärme tills sockerkristallerna löst upp sig. När dom gjort det så höj värmen och låt sockret få en fin och härlig karamell färg. Medan den kokar upp så häll upp grädden i en medelstor kastrull och låt den nästan koka.

När du fått önskad färg på sockret och grädden nästan kokat så häll sockret i grädden. BLI INTE RÄDD! Den kommer fräsa och bubbla över lite (därav en medelstor kastrull) men den kommer lugna ner sig lite. Blanda och vispa lite för hand.

I med hälften av det tärnade smöret, lite i taget tills det löst upp sig. ta av från plattan och i med resten. Vispa tills allt smör löst sig och tills karamellen har tjocknat till. Låt svallna.

Montering

Vispa upp fyllningen och tillsätt havssalt efter tycke. Fyllningen kommer likna smörkräm lite till utseendet. Para ihop kakorna, två och två. Spritsa ut fyllning på ena kakan och lägg på den andra kakan.

Hoppas den smakar!