Jag gjorde en glaze för några dagar sedan och då blev det kondenserad mjölk över och jag vill inte slänga något så då skapar jag något nytt. Att vara matsmart är viktigt för ett hållbart klimat och att minska på matsvinnet är viktigt! Jag har sett denna brasilianska tryffel/chokladboll på min facebook och tänkte att jag måste testa nu när jag har lite kondenserad mjölk över:)

Den är så lätt att göra, helt perfekt i konsistensen, smakar lite som en seg kola. Kan varmt rekommendera!

 

En sats tryfflar

  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 3-4tsk kakao
  • 1-2 tsk smör
  • ev kako att rulla tryfflarna/bollarna i eller chokladströssel

Gör såhär:

  1. Häll allt i en stekpanna på medelvärme.
  2. när smeten börjar gå ihop så ta av från pannan och låt svalna.
  3. Rulla bollarna i önskad storlek  i kakao eller chokladströssel, eller varför inte hackade nötter?
  4. Låt er väl smaka!