Har letat efter en supergod pad thai i ett tag nu men där jag bor verkar utbudet lite glest, kanske finns det bättre i storstan? Tills jag hittar dess så tänkte jag göra en egen, en vego variant! Vilken SUCCÉ! Härligt krämig, massa nötter, koriander och grönsaker. Första gången jag testar tofu och det blev faktiskt gott. Kommer definitivt göra detta fler gånger. Har en omröstning nu på min instagram, är ni team koriander eller tycker ni det smakar tvål? 😀 Själv älskar jag det! Men om ni inte gillar den kan ni ju alltid utesluta det. Jag köpte egentligen dubbla dessa ingredienser och insåg när jag skulle woka allt att det blev aningens för mycket. Så jag delade det i två (alltså måtten ni ser nedan stämmer) så kommer göra en till sats i helgen.  Det bästa med denna maträtt är ju att du i princip kan ha vilka grönsaker du vill. Det är ju såsen som gör det hela. Pad thai=rad thai!

Ingredienser sås: (bild på såserna jag använt lite längre ner, allt är köpt i en asiatisk butik)

0,75 dl ljus soja

3 msk mushroom vegetarian sauce (eller ostronsås)

3msk tamarind paste

3 msk socker (jag använde kokossocker)

1,5  dl vatten

1 msk vanlig soja (jag använde kikkoman)

50gr finhackad cashews

 

Ingredienser nudlar:

 • 200g fast tofu
 • 250g risnudlar (5mm)
 • 50g salladslök (jag använde asiatisk men vanlig salladslök går super)
 • 150g vitkål och morot strimlad (köpte färdig strimlad)
 • ca 250g pak choi
 • 200g groddar
 • Koriander (efter tycke)

Dekorera med cashews, chiliflakes och koriander

 

Gör såhär:

Sås,

Blanda samman alla ingredienser och ställ åt sidan.

Nudlar,

 1. Blötlägg risnudlarna i kallt vatten minst 30min.
 2. Strimla alla grönsaker och skär tofun i bitar.
 3. Börja med att steka tofun i olja.
 4. Tillsätt pak choi, vitkål och morot. Låt fräsa.
 5. Ha på nudlarna och häll över såsen.
 6. Rör om tills nudlarna mjuknat och sugit åt sig en del av såsen.
 7. Vänd ner böngroddarna och salladslöken och rör runt så det går ihop.
 8. Servera och dekorera med mer cashews (eller jordnötter), koriander, lime och chiliflakes.

 

 

LJUVLIGT!