I helgen var det en utav nordens största matfestivaler i kungsträdgården, självklart ville jag titta förbi. Temat för festivalen var zero waste och det tycker jag var så fint. Vi alla måste ta vårat ansvar för klimatet och denna festival visade verkligen att det går att rädda mat som annars skulle slängts.

Jag började med att äta från Korrito och deras food truck, det var mycket folk i kö så det kändes lovande. Tyvärr uppfyllde det inte förväntningarna. Potatisarna var lite torra, för lite kött i proportionellt  till köttet och kimchi men men. den får 2/5 för köttet var ändå gott men absolut inget speciellt. Pris 110kr.

 

Sen gick vi vidare till nästa. Jag följer ju Sebastien Boudet på instagram och han läskas ständigt med hans pizzor så det var givet att jag skulle testa hans. Härlig botten på surdeg, ost från järna och tacka från Gotland. Ekologisk och verkligen en hantverkspizza. Den var verkligen god och priset lika saftigt, en slice för 48kr. Men är det hantverk så är det. Ingen pizza jag skulle köpt på språng utan en sån man måste sitta ner och verkligen njuta och uppskatta. 4/5 får den i betyg.

Sista anhalten vi stanna på var Foodloopz. Ett fantastiskt företag där grossister och försäljare kan ge matvaror som annars skulle slängts och foodloopz tar hand om dessa och “loopar” vidare till tex restauranger eller dylikit som kan ta hand om dessa råvaror och skapa något nytt. Minska matsvinnet helt enkelt. Dom hade ganska mycket att välja på. Jag valde morötter som var för stora för att sälja och lite granatäpplen och prickiga bananer. Supergoda och det var så fint. Ta vad du vill och betala vad du vill stod det och det är verkligen framtiden. Elin på bild nedan är verkligen en klimathjälte!