Trodde aldrig jag skulle bli en svampplockerska men hey, look at me! Jag har lyckats plocka lite kantareller och det är hur underbart somhelst (minus fästingarna som jag är livrädd för) att gå i skogen och leta efter skogens guld.

Hemligheten bakom en god risotto är såklart riset. Jag använde mig av denna och kan varmt rekommendera. Jag höftade receptet lite så här kommer det höftade receptet, kan mycket väl räcka till 4personer men det var så gott så jag åt kanske liiiiite mer än en portion (lite=ganska mycket hehe)

Recept:

 • Kantareller ca 3-4dl
 • 1 rödlök
 • Risottoris
 • Alkoholfritt vitt vin
 • Vatten
 • Grönsaksbuljong
 • Soja
 • Vitlökspulver
 • Salt
 • Peppar

 

Gör såhär:

 1. Börja med att koka upp ca 3dl vatten, 3dl alkoholfritt vin, 0,5dl soja och några matskedar grönsaksbuljong i en kastrull.
 2. Medan vattnetHacka löken och stek i smör i en stekpanna med hög kant.
 3. Ha över ris så att det ser proportionerligt ut till löken, ca 3dl skulle jag säga.
 4. Ha nu över lite av buljongvattnet i taget över riset och rör om hela tiden. Häll på mer vatten, lite i taget. Om det behövs mer så tillsätt bara vatten, det blir gott ändå. Riset ska bli lagom krämigt men inte geggigt som det kan bli när det är överkokt.
 5. Stek kantarellerna i en annan stekpanna i rikligt med smör.
 6. Blanda samman kantarellerna och risotton
 7. Ha i salt, peppar och vitlökspulver efter smak.
 8. Toppa med massa parmesan och eventuellt persilja om du vill.
 9. Ta bild på maten och efter bilden är tagen så man kan se alla ingredienser så ha över ännu mer parmesan, hehe 🙂